Psychedelic Dream OfThe Ancient Mosque

ENG

If my feet would be in charge, my feet would take me to the Psychedelic dream of the Ancient Mosques of Ghana.

Once I had a dream where I found myself in a strange environment. It was somewhere in a Africa village with a particular buildings, called Sudano-Sahelian Architecture. A indigenous architectural of the Sahel people and Grassland regions of West Africa. A hot area with lots of mirage’s. A slowly morphing environment, somewhere in a dusty cloud with red sand.

With this assignment I designed a collection of concept shoe proposals by translating the visual language of the psychedelic dream.
During the pandemic this was a great challenge to use materials you had around you and play with it.

NL

Als mijn voeten de baas zouden zijn, zouden mijn voeten me meenemen naar de psychedelische droom van de oude moskeeën van Ghana.

Ik had eens een droom waarin ik me in een vreemde omgeving bevond. Het was ergens in een Afrikaans dorp met bijzondere gebouwen, genaamd Sudano-Sahelian Architecture. Een inheemse architectuur van de Sahel-bevolking en de graslandregio’s van West-Afrika. Een heet gebied met veel luchtspiegelingen. Een langzaam veranderende omgeving, ergens in een stoffige wolk met rood zand.

Met deze opdracht ontwierp ik een verzameling concept voorstellen van schoenen, door de beeldtaal van de psychedelische droom te vertalen. Tijdens de pandemie was dit een mooie uitdaging om materialen die je om je heen had te gebruiken en ermee te spelen.

Assignment guided by Shirley Muijrers Man & IdentityDesign Academy Eindhoven2020